Sfaturi pentru curățarea piscinei de primăvară

Câteva flori timpurii apar ici și colo, până când în cele din urmă ramurile sunt ascunse în spatele unui spectacol glorios de roz, fucsia, roșu și alb. Este timpul curățeniei de primăvară pentru piscine! Nimeni nu vrea să înoate în apă verde cu alge. Este posibil să nu realizați, totuși, că algele pot deteriora de fapt pereții și echipamentele piscinei dvs.

O piscină cu apă albastră limpede și strălucitoare nu este doar foarte răcoritoare, ci este și o componentă a grădinii care atrage toate privirile. Însă piscina este cu adevărat atractivă doar atunci când apa este într-adevăr curată. Fiecare sezon estival începe cu o curățenie. Dacă intenționați să faceți singur toată întreținerea, alcătuiți o listă de provizii. Inventariază-ți toate uneltele, cum ar fi aspiratoarele, aparatele de curățat robotizate sau skimmerele. Asigurați-vă că totul funcționează corect.

Veți dori să aveți totul la îndemână! Achiziționați produse chimice, truse de testare și alte consumabile. 

Este important să curățați temeinic baza și pereții piscinei înainte de a o umple cu apă. Astfel puteți îndepărta depunerile de calcar și microorganismele precum bacteriile și algele, înainte de a alimenta cu apă proaspătă. Apa piscinei a scăzut probabil sub nivelul optim, așa că umpleți-o cu un furtun. Puteți completa umpic mai mult decât în ​​mod normal pentru a permite pierderea apei în timpul curățării și evaporării. Îndepărtați frunzele, crenguțele și alte resturi din apă! O plasă adâncă pentru frunze este un instrument excelent pentru îndepărtarea resturilor, ridicându-le ușor de jos.

Ar trebui să eliminați cât mai mult posibil înainte de a începe să utilizați aspiratorul. Curățați părțile laterale și fundul piscinei. După ce ați curățat resturile și ați aspirat, este timpul să periați podelele și pereții. Verificați părțile laterale și inferioare pentru eventuale daune. Curățați coșurile skimmer-ului. Apoi, curățați sau spălați filtrul. Poate fi timpul să cumpărați un nou element de cartuş și pentru filtrul dvs. Verificați întregul sistem și reparați sau înlocuiți după cum este necesar. Examinați cu atenție filtrul, pompa, încălzitorul și orice alt echipament, căutând orice semne de deteriorare. Totul ar trebui testat, inclusiv toate prizele, luminile și panourile electrice. Vrei să fii sigur că totul este în stare bună de funcționare.

 

Pentru ca baza piscinei să rămână mereu curată, iar apa să rămână mereu limpede, puteți apela la un ajutor practic în apă.
Roboții pentru piscine îți vor menține piscina curată pe tot parcursul anului.