Mentinerea echilibrului apei din piscină

Primul pas în tratarea piscinelor este determinarea volumului de apă făcând câteva calcule simple. Ratele de dozare pentru majoritatea produselor pentru piscine pe care le veți folosi sunt de obicei exprimate în greutăți la 1000 de litri de apă.

Mentinerea echilibrului apei din piscină
Dacă echilibrul sau pH-ul apei din piscină este prea scăzut, tratamentul obișnuit este să adăugați carbonat de sodiu sau sodă în proporție de 10g la 1000 de litri în fiecare zi până când apa atinge nivelul corect.
Dacă apa dvs. este prea alcalină, utilizați acid uscat (un reductor de pH) la aceeași concentrație, repetând din nou testul pentru a vă asigura că păstrați apa în intervalul potrivit de pH în orice moment.

Tratarea piscinei dvs. folosind biocide
Pe lângă controlul pH-ului, va trebui, de asemenea, să dezinfectați apa din piscină în mod continuu. Aceasta înseamnă folosirea unui biocid de piscină pentru a ucide și a controla orice bacterie sau alge.
Bacteriile intră în apă din aer, scăldă pielea sau fluidele corporale și din materii din mediu, cum ar fi frunzele care cad în ea. Dacă nu luați măsuri pentru a menține nivelurile adecvate de dezinfectant în apa piscinei, bacteriile ar putea începe să crească rapid.

Testare profesională a apei piscinei
Există mai multe opțiuni pentru dezinfectarea apei din piscina dvs. și toate au avantajele și dezavantajele lor. Aici luăm în considerare două dintre cele mai comune abordări.
Clorul piscinei
Cei mai mulți dintre noi au auzit de clor și este substanța chimică care vine instantaneu în minte atunci când te gândești să-ți păstrezi piscina sau cada cu hidromasaj curată și fără bacterii periculoase.
În unele forme, clorul poate fi extrem de toxic, dar produsele pentru piscine pe bază de clor disponibile în comerț sunt sigure atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor producătorului.
Când vă configurați pentru prima dată noua piscină sau spa, va trebui să efectuați un tratament de pornire sau de șoc și, după aceea, să mențineți la nivelurile recomandate.
De asemenea, ar putea fi necesar să oferiți apei un tratament suplimentar cunoscut sub numele de „super-clorurare” dacă observați creșterea algelor în piscină sau după un weekend în care a fost folosită intens.

Clorarea cu apă sărată
Un alt mod popular de a menține apa din piscină curată este utilizarea unui proces de clorinare cu apă sărată. Aceasta implică utilizarea sării standard și a unei celule electrolitice care descompune sarea pentru a produce clor.
Această metodă este mai bună pentru cei care își găsesc pielea și ochii iritați de clorul standard și cărora nu le place efectul de albire pe care îl poate avea asupra hainelor și părului dumneavoastră. De asemenea, sistemul electrolitic ajustează automat nivelurile de sare pentru a se asigura că clorul este menținut la niveluri optime.