Ghid pentru tratarea apei din piscine

Controlul algelor din apa piscinei
Una dintre celelalte mari probleme care afectează calitatea apei în piscine, spa și căzi cu hidromasaj este creșterea algelor. Algele sunt un tip de plantă unicelulară care trăiește în apă și poate crește foarte repede atunci când nu există suficient dezinfectant în apă pentru a o ține sub control. Algele vor decolora apa, ducând la condiții inestetice ale piscinei și la o claritate slabă a apei.

Tipul de alge prezent va determina cel mai potrivit tratament.

 • Alge verzi
  Algele verzi sunt cel mai comun tip și pot fi tratate folosind un tratament de șoc cu clor combinat cu un algicid pentru a preveni reapariția lor.
 • Alge de muștar
  Algele galbene sau muștar sunt mai dificil de tratat și, împreună cu un tratament de șoc adecvat, pereții și alte suprafețe ale piscinei sau ale spa-ului vor trebui să fie curățate manual.
 • Alge negre
  Algele negre sunt unul dintre cele mai dure tipuri de alge care afectează bazinele și pentru a elimina eficient poate necesita mai multe tratamente de șoc.
  De asemenea, va fi necesar un algicid puternic pentru a opri revenirea acestuia, iar nivelurile adecvate de clor vor trebui menținute. În cazurile severe de alge negre, singura soluție ar putea fi scurgerea piscinei sau cada cu hidromasaj, curățarea și curățarea temeinică și apoi reumplerea.

Utilizarea luminii ultraviolete pentru a trata algele din piscine
O altă modalitate mai ușoară de a trata algele este utilizarea luminii ultraviolete. Această tehnică distruge complet algele și alte bacterii din apă.
Tratamentele UV sunt montate direct în sistemul de management al piscinei și, pe măsură ce apa trece peste lumina UV, bacteriile și algele sunt ucise.
Sistemele UV tind să fie rentabile și pot fi adaptate la majoritatea piscinelor.
Tratamentul UV nu va trata totuși algele care sunt deja prezente și care cresc pe pereții căzii sau piscinei dumneavoastră.

Filtrarea piscinei pentru a menține apa curată
De-a lungul multor săptămâni de utilizare, solidele dizolvate s-ar putea să înceapă să se acumuleze în apa piscinei sau spa-ului dumneavoastră – toată acea cremă de soare, polen, piele și murdărie trebuie să ajungă undeva.
Solidele dizolvate sunt adesea prea mici pentru a rămâne prinse în filtrul piscinei sau al căzii cu hidromasaj, care este conceput pentru a capta particulele mai mari și resturile.
Dacă utilizați un sistem cu ultraviolete (UV) în piscina sau cada cu hidromasaj, atunci aceasta va reduce cantitatea de solide dizolvate în apă.

Cu toate acestea, dacă nu utilizați unul dintre aceste sisteme, atunci ajutoare de filtrare, inclusiv floculanti și coagulanți specialiști pentru bazine, pot fi utilizați pentru a încuraja particulele mici, inclusiv oochisturile de Giardia și Cryptosporidium, să se „acumuleze” până când sunt suficient de mari pentru a fi prinse în interior. filtrul.

Notă de siguranță – Produsele chimice pentru piscine pot fi periculoase și trebuie întotdeauna transportate, depozitate și utilizate strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Citiți întotdeauna eticheta și respectați toate informațiile de siguranță furnizate.