Descoperă cele patru tipuri diferite de a avea o piscină!

Dacă doriți ceva mai sigur și mai fiabil decât o groapă de înot cu piatră în curtea dvs. există patru tipuri principale de piscine pe care le puteți lua în considerare.

Iată ce trebuie să știți despre cele patru tipuri de piscine

Beton cu tencuială sau finisaje agregate

Fabricate din beton armat cu oțel care formează o carcasă, betonul și tencuiala sunt cele mai comune materiale de construcție a piscinelor în pământ și au fost primele folosite când piscinele rezidențiale au devenit populare.
Motivul: Betonul este durabil și poros, ceea ce permite carcasei acoperite cu ipsos să rețină apa, să ofere stabilitate și să fie retencuită atunci când este necesar, adăugând longevitate și durabilitate piscinei. Aceasta este considerată și cea mai ieftină opțiune, deoarece poate fi întreținută ani de zile și probabil nu va trebui niciodată înlocuită dacă este îngrijită corespunzător.

Iată cum funcționează: După ce o gaură a fost excavată într-o curte, părțile laterale și inferioare ale găurii sunt căptușite sau încadrate cu bare de armare (tije de oțel). Acestea pot fi sculptate în aproape orice formă imaginabilă, împreună cu adăugarea de trepte, rampe și alte caracteristici. După ce bara de armare este poziționată, carcasa piscinei este realizată prin pulverizarea unui finisaj folosind beton. Odată ce materialul de beton este întărit, acesta este acoperit cu ipsos, care poate include și cuarț colorat pentru estetică. Tencuiala este ceea ce face piscina cu adevărat impermeabilă și este un pas esențial în proces.

Această metodă ajută un antreprenor să decidă dimensiunea și forma unei piscine din beton. În cele mai multe cazuri, o piscină cu curbe moderne nu ar trebui să coste mai mult decât o piscină de aceeași dimensiune, cu o formă mai tradițională, unghiulară.

Beton și țiglă sau piatră
Piscinele din beton acționează și ca bază pentru diverse alte finisaje pentru piscine, cum ar fi țiglă sau piatră. Odată ce baza de beton a piscinei este stabilită și fixată (în pași similari celor de mai sus), piscina este acoperită cu un mortar subțire pe care se poate pune țiglă sau piatră. Placa ar trebui să se stabilească pentru cel puțin 24 de ore înainte de a termina cu un chit care a fost fortificat cu polimeri pentru a rezista la umiditatea constantă și la substanțele chimice ale piscinei.
Optarea pentru țiglă sau piatră pentru piscina dvs. este o alegere pur estetică și nu are cu adevărat un avantaj evident asupra longevității piscinei dvs. De obicei, aceste finisaje durează între 8 și 12 ani și pot fi dificil de reparat sau înlocuit, necesitând adesea golirea piscinei și o reparație profesională.

Fibra de sticlă
O piscină din fibră de sticlă va fi vândută ca o carcasă mare dintr-o singură bucată care ajunge la tine acasă cu un camion și apoi este poziționată în gaura excavată cu ajutorul unei macarale. Spre deosebire de piscinele din beton, piscinele din fibră de sticlă sunt gata făcute. Majoritatea producătorilor de fibră de sticlă oferă multe modele și dimensiuni din care poți să alegi.
Fibra de sticlă face procesul de construire a piscinei rapid și ușor. Suprafața interioară netedă este alunecoasă, făcând imposibilă acumumularea algelor.

Vinil
Piscinele căptușite cu vinil sunt construite cu rame metalice sau din plastic deasupra solului sau introduse în gaura excavată. Pereții de susținere prefabricați sau panourile din plastic, oțel sau aluminiu sunt îmbinați cu cadrul, formând o formă care este apoi căptușită cu vinil greu pentru a forma carcasa piscinei. Partea inferioară a căptușelii de vinil se așează pe un pat de nisip sau alt material, în timp ce partea superioară este ținută în jos de capetă, care creează o margine finisată și acționează, de asemenea, ca o margine pentru puntea piscinei.
Ca și alte materiale, vinilul se deteriorează în timp odată cu expunerea la elemente, precum și substanțele chimice ale piscinei.