Cum întreținem piscina pe perioada iernii!

Chiar și înainte de închiderea piscinei pentru iarnă, o ultimă curățare este foarte importantă. Acest pas te poate scuti de câteva surprize neplăcute odată cu redeschiderea sezonului, deoarece o apă curată înseamnă în primul rând o apă mai echilibrată chimic. De asemenea, curățând cu atenție piscina, te asiguri că nu rămân în urmă spori de alge care se pot înmulți peste iarnă. Folosește periile manuale sau robotul automat pentru a curăța în profunzime podeaua, pereții și linia apei, insistând în special pe zonele mai greu accesibile cu ajutorul periilor manuale. Robot Dolphin S 100 are preconfigurate cicluri de curățare care includ curățarea podelei, a pereților, dar și linia apei.

Testează echilibrul chimic al apei înainte iernarea piscinei
Chiar și în extra-sezon, este important ca factorii care influențează echilibrul chimic al apei să rămână sub control. Altfel, apa ar putea deveni corozivă, ceea ce îți va afecta poate chiar iremediabil echipamentul, iar substanțele chimice pe care le vei adăuga peste iarnă nu vor avea eficacitate maximă dacă aceasta nu este echilibrată corect.

Aplică un tratament șoc cu clor înainte de închiderea piscinei pentru iarnă
Aplicarea unui ultim tratament șoc cu clor cu câteva zile înainte de închiderea piscinei pentru iarnă pentru a te asigura că instalațiile vor fi curățate corespunzător și că nu există riscul depunerii sporilor de alge sau a germenilor pe parcursul iernii. De asemenea, poți aplica o doză de tratament algicid în scop preventiv.

Redu nivelul de apă din piscină. Nu goli complet piscina înainte de a apela la sfatul unui specialist
Pe durata iernii, nivelul apei ar trebui să fie cu 10-15 centimetri sub ultimele piese înglobate în pereții piscinelor: skimmere, duze, becuri și alte dispozitive, urmând ca aceste orificii să fie obturate cu ajutorul unor dopuri speciale, iar apa din instalație să fie eliminată.

Curăță filtrele și pompa de recirculare înainte de iernare
Este foarte important să nu lași filtrul murdar peste iarnă, indiferent de sistemul de filtrare pe care îl folosești. În cazul unui filtru cu cartuș, acesta trebuie scos și curățat cu o substanță specială și apoi lăsat la uscat.

Elimină apa din instalația piscinei pentru a evita înghețul și spargerea acestora pe timp de iarnăÎn cazul în care există riscul de îngheț, specialiștii ne sfătuiesc să golim apa din instalația piscinei sau să folosim antigel pentru a împiedica înghețul și spargerea acestora.

Folosește spărgătoare de gheață pentru a preveni eventualele deteriorări ale finisajelor
Dat fiind că apa își mărește volumul la îngheț, pe parcursul iernii există riscul ca pereții și finisajele piscinei să se deterioreze din acest motiv.

Acoperă piscina cu o prelată de iarnă
Folosirea unei prelate oferă siguranță maximă atât pentru copii, cât și pentru animalele de companie și care acoperă eficient piscina, eliminând riscul de pătrundere al particulelor de murdărie pe parcursul iernii.

Sursă: Hydrospa