Alege să te bucuri de hidromasaj la tine acasă

O cadă sau o piscină cu hidromasaj nu mai este privită demult ca un lux sau doar ca o metodă de relaxare, ci apreciată și chiar recomandată pentru ameliorarea și reducerea durerilor musculare, precum și pentru prevenirea unor noi afecțiuni. Iată câteva dintre efectele pozitive pentru sănătate ale practicării regulate a terapiei prin hidromasaj:

Relaxarea durerilor musculare – indiferent de natura activităților noastre din timpul zilei, de multe ori, la finalul ei, mușchii ne transmit semnale de oboseală. Uneori evidente, alteori abia perceptibile. Jeturile puternice dintr-o piscină cu hidromasaj contribuie activ la reducerea tensiunii și a febrei musculare, relaxează articulațiile și calmează durerile cronice.
Sănătate care merge direct la inimă – scufundarea în apă până la nivelul gâtului obligă sistemul cardiovascular să pompeze mai mult sânge, pentru a acomoda schimbarea, motiv pentru care hidroterapia este recomandă cât de des posibil persoanelor cu hipertensiune sau boli cardiace.

Ameliorarea durerii lombare și cervicale – postura incorectă, lipsa de atenție la semnalele corpului nostru, activitățile statice și insuficiența momentelor de pauză, toate duc în timp la dureri lombare și cervicale, care, netratate, pot deveni cronice. Hidroterapia este o manieră plăcută și la îndemână pentru a răsplăti corpul nostru și pentru a-l relaxa.

Eliminarea stresului și a toxinelor – stresul, așa-numita boală a secolului, își găsește și ea alinarea într-o piscină cu hidromasaj. Apa caldă și jeturile de masaj detensionează mușchii și elimină toxinele din fibrele musculare.

Sursă: Aicuce